page-header

Qui som

Educació lliure, activa i viva a l’adolescència

El Planter, una proposta educativa centrada en la plenitud i la felicitat de la persona.

Per a joves d’entre 12 i 16 anys, en l’etapa de secundària, al cor del Baix Montseny, entre Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera.

Basada en un acompanyament conscient i respectuós dels processos i dels ritmes de creixement i focalitzat en l’aprenentatge significatiu i per motivació.

Cada jove escull i dissenya el seu camí d’aprenentatge amb el suport de l’equip d’acompanyants. Els espais d’aprenentatge son creats des de la revisió i assemblea conjunta; espais per poder expressar les motivacions i desitjos de continguts. Creem una proposta educativa que té en compte i ofereix recorreguts més academics i d’altres que sorgeixen dels seus interessos i curiositats, facilitant el desenvolupament de les seves passions i habilitats personals.

L’any 2015, fruit de la confluència d’un grup de tres famílies i d’un grup de tres professionals de l’educació i l’acompanyament, amb desitjos i necessitats compartides, i amb somnis que es complementaven, vàrem cocrear la comunitat d’aprenentatge amb un model autogestionat cooperatiu en tots els seus àmbits i assumint la responsabilitat individual i compartida.

Estem en moviment constant. Sense pressa, cocreem i reinventem l’escola a partir de l’observació, la conversa i revisió del dia a dia. Decidim, consensuem i establim acords conjuntament. Joves, equip d’acompanyants, famílies i nucli impulsor compartim, ens organitzem i participem en la cocreació i presa de decisions.

L’aprenentatge i la pràctica d’eines com la Comunicació NoViolenta ens facilita conviure i cuidar les persones i les relacions, posant les necessitats al centre. Atendre i gestionar el conflicte amb calma, diàleg, respecte, mirada atenta, escolta activa i empatia.

Promovem la cooperació, la inclusió i l’acceptació de la individualitat. Acollim la diversitat amb una intenció de perspectiva interseccional per contribuir a la transformació social i a la pau al món. Amb amor.

background

Transformem l’educació per posar la VIDA al centre

Back to top of page